4. Musikrelaterat | NOTES / ANTECKNINGAR

4. Musikrelaterat

Mycket musikrelaterat på sistone…

Jag föll i gamla tankebanor och av någon anledning hamnade jag vid min vana att börja darra lite förbannat när någon säger att de är “allätare”. Missförstå mig inte — eller jo, gör det — men idén om att vara så oprecis när en pratar om musik har från min ståndpunkt känts lite för exotisk.

Det är inte så mycket att jag bryr mig om vad folk faktiskt lyssnar på utan det är själva tendensen att falla tillbaka på något så generellt som “allt” när en ska klargöra sina preferenser. Detta har ju ofta drivit mig åt det motsatta hållet när jag tänkt på vad det är jag gillar och varför. Eventuellt till mina vänners förtret, “god bless ‘em”.

Idag är jag nog lite mer tolerant kring detta då jag kanske inte tolkar det hela så bokstavligt som jag tidigare gjort. “Jag lyssnar på allt” kan betyda allehanda saker. T ex, “jag lyssnar på musik, men orkar inte prata om det, eller “jag brukar ha radion på ibland men jag lägger aldrig märke till namnet på de låtar jag råkar gilla”, osv.

Denna insikt har dock inte fått mig att totalt lägga från mig denna impuls. Den analfixerade delen av min personlighet kommer nog alltid finna det irriterande när människor faller tillbaka på detta slappa och hippifierade sätt att svara på något. Att svara precist och att argumentera för sin sak kommer nog alltid vara att föredra framför konflikträdsla, eller vad det nu än är som får folk att inte ta en ståndpunkt, i min egen bubbla.